lördag 2 februari 2013

Fire


Brandalarmet gick nyss, läskigt. Tydligen var det någon som rökte på i våningen ovanför, vilket resluterade i att alla fick skynda sig ut i varierande klädsel (jackor, pyjamas, shorts etc.)... Ibland händer det spännande saker här!

Annars var jag till Windsor Castle och Eton idag - fantastiskt vackert väder (men kallt och blåsigt) och slottet var nog ett av de vackraste slott jag har sett.

Idag har jag också lärt mig om six nations som tydligen pågår idag. Det är alltså en rugbyliga mellan England, Wales, Irland, Italien, Frankrike och Skottland och är väldigt populär här. Vi såg/hörde lite av den när vi var och åt på en pub i Eton.

Vaktbyte
Det här var ju Drottingens hem, så det var säkerhetskontroller och vakter överallt, men tyvärr såg vi inga corgies, bara en liten dam med en tax, men det kan ju ha varit drottningen i förklädnad.


Våren ligger lite före hemma hos drottningen, både snödroppar och såna där  blåa som jag inte vet vad de heter.





Slottets runda form var tydligen inspirerad av Kung Arthur och hans riddare runt det runda bordet. Här fanns även Englands högsta riddarorder, Order of the Garter (på svenska, Strumpebandsordern). Mycket kungar och drottningar och riddare ...

Saint George's chapel där många kungar och drottningar var begravda, bla Henrik VIII och ett vackert monument över drottning Victoria's barnbarn Albert




Eton ligger på andra sidan Themsen från Windsor, både prins Harry och prins William ska ha gått där.

Eton

Övriga kändisar i Windsor

The Crooked Teahouse! Vi hade tänkt gå dit, men det var lite för dyrt för oss studenter....

The Long Walk som bara fortsatte kulle upp och kulle ner....


3 kommentarer: