lördag 22 mars 2014

Dag 3/4 Clifden

Håhå, det hände så mycket igår att det inte blev av att lägga upp ett inlägg (dessutom är det inte alls lika kul om man inte kan lägga upp bilder). Vi startade i alla fall dagen med en ridtur längs atlantkusten, i vågor, hagel, blåst och ösregn. Det var kallt och förfärligt men riktigt kul också. Sen fick vi te och kakor med ans vi väntade på vår skjuts, och vi blev till och med erbjudna sommarjobb. Han som hade stället var en typisk väderbiten liten irländare, och hästarna också. Han frågade om vi ville ha en stor eller en liten häst, så jag sa stor, och min häst såg lite ut som en kamel. Men han (Danny hette min häst) var väldigt trevlig och samarbetsvillig.
Sen efter det så bjöds vi på fisksoppa i Roundstone, en liten by en bit söderut, och senhem för att vila en halvtimme innan det var dags för shoppingrunda (den blev mycket ekonomisk) och sen tog E och jag en promenad själva och samlade snäckor och fotograferade på en udde en bit bort från byn. På kvällen utforskade vi byns pubsortiment, det blev fish and chips med en Guinness, och sen (efter lite letande) live musik på en annan pub innan vi stapplade hem och slocknade som små ljus. Full fart!

Idag så gav vi oss iväg för att promenera en runda på 16 km, Sky Road. Vi är ju ganska tuffa av oss, tyckte vi, så det skulle vi väl klara av på några timmar. Men vädret var totalt opålitligt, regn och hagel om vartannat med nån enstaka solglimt ibland. Men man kunde se väderskiftningarna komma in från havet - det var väldigt häftigt. Men bäst av allt: vi hittade ett slott. Det var lite klurigt (vilket gjorde det ännu bättre ) att ta sig dit: vid en korsning så skulle det finnas ett modernt hus på ena sidan och tt rödbrunt på den andra och emellan så skulle det finnas en valvbåge (Men inga skyltar). Så vi gick och gick och kom till slut fram till valvbågen, men sen ledde den vidare längs en vindlande väg och vi började undra om vi någonsin skulle få se det där slottet... Men till slut dök det upp och det var som ett riktigt sagoslott! Dock i ruiner tyvärr, för det låg på fem olika ägares marker och ingen hade brytt sig om det stackars slottet... När jag är rik ska jag köpa det och rusta upp det! För det var verkligen jättefint, rät litet, men med många små rum och trädgårdar... Ska lägga upp bilder när jag kommer hem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar